Gå til hovedinnhold Gå til søk

Svarta Bjørn Marsjen og Folkefest i Rombaksbotn i 2024 er avlyst

Avlysning av Svarta Bjørn Marsj og Folkefest i Rombaksbotn i 2024 

Det er med et tungt hjerte vi kunngjør at det ikke blir arrangert Svarta Bjørn Marsj og Folkefest i Rombaksbotn 2024.

Dette dobbeltarrangementet, som ble arrangert første gang i 1988 – 1989, har vært et viktig arrangement for å feire vår historie.

Dessverre har logistikken knyttet til båttransport vært en stadig voksende utfordring. De siste 10 årene har vi vært nødt til å begrense antall deltakere på grunn av kapasitetsproblemer med båttransporten. Fjoråret var spesielt krevende da vi ikke klarte å skaffe båttransport i det hele tatt.

For å opprettholde kontinuiteten for arrangementet, ble det i fjor besluttet å endre målområdet fra Rombaksbotn til Katterat. Selv om arrangementet ble gjennomført på en god måte, var oppmøtet på kun 327 deltakere et tydelig tegn på at markedet ønsker målområdet i Rombaksbotn, med tilhørende folkefest. Det lave billettsalget førte dessverre til betydelige økonomiske tap for både Stiftelsen Vinterfestuka og Jernbanens Musikkorps.

Vi har jobbet intensivt de siste årene for å finne en tilfredsstillende båtløsning, men dessverre har vi ikke lyktes. Enten har tilgjengelige båter hatt for liten kapasitet, eller så har kostnadene med å bringe båter til og fra Rombaksbotn vært for høye.

Vi jobber for å få dette arrangementet tilbake i 2025 og oppfordrer i mellomtiden turgåere til å fortsette å benytte den fantastiske Rallarveien.

Med vennlig hilsen,

Jernbanens Musikkorps, Stiftelsen Vinterfestuka og Rallarklubben

Pantograf-partner

Lokomotiv-partner

Svarta Bjørn-partner

Slegge-partner

Offentlige