Portrettbilder av foredragsholdere på Svarta Bjørn Konferansen 2023Fredag 17. mars er det endelig klart for årets Svarta Bjørn Konferanse. Det blir et spennende program med gode foredrag, musikalske innslag og en knallgod konferansier!

Årets konferansier blir selveste Anne Lindmo!

Det blir foredrag av blant andre Petter «Uteligger» Nyquist, som gir oss innsikt i liv som de færreste av oss kjenner til.

Benja Stig Fagerland er en prisbelønnet, internasjonal foredragsholder som snakker om kvinner, ledelse og forbruksmakt.

Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik forteller om sine møter med internasjonale ledere som Nelson Mandela, Kofi Annan, Malala og Aung Sa Suu Kyi.

Samina Ansari jobber med fred og stabilitet, mangfold og inkludering, menneskerettigheter og bærekraftig vekst. Hun er utdannet innen Cyber Security, jus og diplomati.

Cecilie Fjellhøy fikk internasjonal oppmerksomhet etter at hun gikk offentlig ut med sitt økonomiske svindel-mareritt i VG. «Tindersvindleren» ble VGs mest leste noen gang.

Julianne Rydberg er utdannet historiker med spesialisering i sosiologi og historiedadatikk. Hun er også lektor, gründer og samfunnsdebattant. Hun formidler kunnskap på bakgrunn av egne erfaringer om det å bli mor, ekstrem fødselsdepresjon og setter dette i en historisk kontekst.

Svarta Bjørn-konferansen har siden 2006 vært et fast og viktig innslag i en av Norges eldste kulturfestivaler, den over 60 år gamle Vinterfestuka i Narvik. Festivalen er tuftet på vår lokale historie fra slutten av 1800-tallet, da anleggingen av verdens første arktiske jernbanestrekning koblet malmgruvene i Kiruna til den isfrie havnen i Narvik og dermed også resten av verden. Svarta Bjørn Konferansen er på samme måte knyttet til denne tidsepoken med sin referanse til rallarkokka Svarta Bjørn, som i dag er det ubestridte symbolet på kvinnene som trosset tøffe og tidvis ekstreme forhold for å arbeide på anlegget. Man sier at hun fikk navnet sitt på grunn av sin styrke, sitt sorte hår og mørke øyne – et navn vi er stolte over å bruke på vår konferanse. Svarta Bjørn Konferansen har fått fotfeste som en av de viktigste arenaer for nettverksbygging i byen ved å være en pulserende møteplass for mennesker i alle aldre.