JUPITER består av noen av Skandinavias fremste jazzmusikere: Jonas Kullhammar på saksofon, Steinar Nickelsen på Hammondorgel, Håvard Stubø på gitar, og Johan Holmegard på trommer. Bandet har nettopp sluppet sitt femte album «The Wild East» på det svenske plateselskapet Moserobie, og gjør en lanseringsturné i Norge og Sverige.

Presentasjon av ensemblet:JUPITER ble etablert i som orgeltrio i 2002, og har hele tiden vært et band i rivende musikalsk utvikling. Etter fem album og ca 150 spillejobber fordelt på mange turneer har bandet utviklet et særegent sound. Kombinasjonen av Jonas Kullhammars velkjente høyoktan-saksofonspill, Johan Homegards hardtsvingende, men samtidig svært lydhøre trommespill, Steinar Nickelsens suggererende orgeltoner og Håvard Stubøs syngende, alltid groovy gitar skaper et dynamisk og uforutsigbart musikalsk landskap.
Bandets musikk er forankret i den klassiske amerikanske orgeljazzen, men byr også på andre referanser, bl.a. til psykedelia, funk, elektronisk musikk, nyere europeisk jazz, m.m. Bandet spiller hovedsaklig originalmateriale skrevet av bandmedlemmene.
I 2006 ble trioen til en kvartett. Jonas Kullhammar kom med i bandet, til å begynne med som gjestesolist, men etter hvert som fast medlem. Kullhammars inntreden i bandet førte til en ytterligere videreutvikling, både av bandets musikk og dets nedslagsfelt.
I 2018 kom Johan Holmegard (Dungen, Goran Kajfes Subtropic Orkestra) med som ny, fast trommeslager i bandet. Som en av Nordens desidert fremste jazztrommeslagere er han naturligvis en stor tilvekst for ensemblet.