I over 40 år har den folkekjære artisten gitt oss jordnær viserock med norsk tekster.

Hans musikk betegnes som poetisk, melodiøs, rocka, personlig og humoristisk.

Viserockeren fra Halden debuterte i 1978 som frontfigur i The Ice Cream Band, senere kjent som The Young Lords. I 1980 platedebuterte han med ”Same Shit – New Wrapping” og har gitt ut 26 album siden. 17 av albumene har kommet inn på VG-lista: to på førsteplass og tre på andreplass. Kvitnes har gjort suksess med låter som ”Evig eies (kun et dårlig rykte)”, ”Sånne som oss”, ”Games People Play” og Norsktopp-vinneren ”Na, na, na … i himmelen inn”.

Kvitnes har beveget seg i et musikalsk landskap som spenner fra new-wave musikk i bandene Young Lords og Saturday Cowboys til americanamusikk og visepop i solokarrieren. Han har medvirket på en rekke plater med artister som Åge Aleksandersen, Forente Artister, Falne Engler og Jonas Fjeld. I 2008 ble Kvitnes med i bandet Song Island Revue sammen med blant andre Claudia Scott, danske Poul Krebs og amerikanske Kevin Welch. Albumet ”Tid for latskap” ble sluppet i 2009 inkluderte radiohiten ”Ut å vekke sola”. Jonas Fjeld, Aslag Haugen og Hilde Heltberg er med på denne låten.

I 2012 ga han ut soloalbumet ”Ingen tid å miste” som ble nominert til Spellemannspris i klassen vise. Kvitnes sitt siste album, ”Jada, vi elsker”, ble gitt ut i 2014 og han annonserte samtidig at dette var hans siste utgivelse som plateartist.Veteranen har blitt belønnet med Gammeleng-prisen i 2004 i klassen pop, Spellemannspris i 2007 i kategorien viser for albumet ”Stemmer i gresset”, samt Norsk Artistforbunds ærespris.

Det blir en kveld for nærhet, ettertanke, felleskap og musikkglede når Kvitnes plukker frem både nye og gamle låter sammen med Håvard Bendiksen (gitar) og Jon-Willy Rydningen (Keys) under sin konsert i Vinterfestuka.