I 2022 har Frode Alnæs 40 års jubileum som profesjonell musiker og komponist. I den anledning har han satt sammen et eksklusivt jubileumsband med et knippe håndplukkete toppmusikere. Nå kommer dette kremlaget til Vinterfestuka i Narvik.

Frode Alnæs er kjent for å ha en unik evne til å kommunisere med publikum. Det er aldri kjedelig når Frode står på scenen. Han er utadvendt og byr alltid på musikalske overraskelser og godt humør.

Hans musikalske røtter innenfor både jazz og pop, gjør han til en spennende og improviserende musiker. Publikum vil få servert musikk som har betydd mye for Frode opp gjennom årene. Først og fremst fra eget repertoar, blant annet fra hans instrumentalalbum «Kanestrøm», men det vil også bli smakebiter fra andre prosjekter.

Frode tilhørte det aller første kullet som kom inn på den legendariske jazzlinja i Trondheim. Da han ble uteksaminert i 1982 ble han raskt fanget opp som et unikt talent av etablerte musikermiljøer i Oslo. Siden den gang har han levd godt av musikken, og livet hans har vært et kreativt hjul av musikalsk viktige prosjekter.

Frode Alnæs har den unike evnen til alltid å tilføre en låt noe nytt. Han er kjent for å aldri spille samme låt eller gitarsolo likt to ganger. Han legger alltid inn noe nytt og spennende i sitt gitarspill og musikalske uttrykk.

– Som gitarist er jeg nok mer jazzmusiker enn pop eller rockegitarist. Det er noe med friheten og det å ha sin egen greie hvor jeg kan gå på jobb og spille det jeg vil. Min sterkeste side er nok kombinasjonen av lytting, musikalitet og improvisering, og jeg passer stort sett inn over alt der jeg kan bruke min forståelse av musikk, sier 40 års jubilanten.

Besetning:
Frode Alnæs – gitarer & vokal, Jørn Øien – keyboards, Audun Erlien – bass, Rune Arnesen – trommer