Bli med på en reise gjennom de fire årstidene på 40 minutter i denne musikalske historien basert på et av verdens største klassiske verk – De fire årstider av komponisten Antonio Vivaldi.

Elevene får gjennom videoprojeksjon og en fortellestemme, følge en jente som heter Elise som tar seg gjennom vår, sommer, høst og vinter i et fantasifullt, animert univers.
Som et tegn på endringene i årstidene har Elise med seg et lite epletre, vi ser treet få knopper, blomstre og miste dets blader. Det hele er fargerikt og levende visualisert av den narvikbaserte grafiske -og visuelle designeren Sammuel Ambroise.

Skoleklassene vil på forhånd få muligheten til å være med å skape det visuelle universet som Elise beveger seg i på skjermen. Alle klassene får utdelt et læringsopplegg der de i en skoletime skal lytte til verket De fire årstider i sin helhet og samtidig tegne det de visualiserer seg og kjenner på av følelser når de hører musikken. Uttrykkene kan bli mange og veldig forskjellige.
Et tilfeldig utvalg av tegningene vil bli innlemmet i videoen om Elise, og elevene vil kunne finne igjen sine egne tegninger når de opplever konserten og på den måten føle seg delaktig i det som skjer på scenen.

Vi ønsker at elevene skal sitte igjen med en følelse av delaktighet da de har fått vært med i prosessen med å lage en animasjonsvideo som profesjonelle musikere gjør konserter til, og ved at de kjenner igjen musikken som de allerede har blitt introdusert til i skoletimen. Vi håper at de følelsene de fikk første gang de hørte musikken er noe de gjenkjenner når de opplever musikken live i Teatersalen i Narvik Kulturhus.