Anneli Drecker og Kjetil Solberg med musikken fra Bowies siste album Blackstar

David Bowie er et av våre store pop-ikon. Stilskaper, låtskriver, tekstforfatter, maler og skuespiller. Bowie nådde bredt ut med sin musikk og sine konsepter, fra musikknerder til folk flest i minst 3 generasjoner. Premieren på «Svartstjerne» fant sted på Nordlysfestivalen i fjor, og solgte ut i løpet av en uke.
Albumet Blackstar ble hans siste utgivelse. Hans avskjedsgave til publikum, som ble gitt ut bare 2 dager før han døde. En musikalsk vareopptelling med tekster fulle av metaforer, gåter, poesi og litterære referanser. Albumet ble aldri framført live. Dagen etter Bowies død sa hans venn og produsent Tony Visconti at Bowies død ikke var annerledes enn hans liv. Den var et kunstverk. Albumet Blackstar ble av noen anmeldere ble definert som et jazzalbum. For andre var det en typisk Bowie-utgivelse, et pop- og rockalbum, der Bowie eksperimenterte med nye stilretninger. Denne gangen med den amerikanske saksofonisten Donny McCaslin i en sentral rolle. Egentlig ikke rart – Bowie flørtet med jazz hele sin karriere, og spilte selv saksofon.
Nå får publikum mulighet til å oppleve den fantastiske musikken, framført av Anneli Drecker og Kjetil Solberg med et stort nordnorsk band i ryggen. De urbant ramsalte tekstene blir levert både på originalspråket, på Bowies egendefinerte lingo og på nordlandsk, gjendiktet av Johan Martin Aarstein. Slik sier Anneli Drecker om å synge Bowie: «– Det er en stor ære. Jeg har alltid vært blodfan av ham, og det er egentlig han som sparket artistspiren i meg. Det var en ufattelig trøst for en 11-åring i et borgerlig hjem, at det fantes voksne folk som kunne gjøre så sprø ting som ham».

På scenen: Anneli Drecker og Kjetil Solheim (sang), Ingrid Marie Willassen, (fiolin), Agnieszka Orlowska (bratsj), Nikolay Girunyan (cello), Anders Eriksson (trompet), Fred Glesnes (tenorsaks, fløyte), Sondre Kleven (barytonsaks, bassklarinett), Espen Elverum Jakobsen (gitar), Tore Nedgård (keyboard), Åsmund Wilter Eriksson (bass), Ole Morten Indigo Lekang (trommer)
Idé og produksjon: Anders Eriksson
Kapellmester: Fred Glesnes
Musikkarrangementer: Anders Eriksson og Fred Glesnes
Lyd: Arild Johnsen
Produksjonen under Vinterfestuka er et samarbeid med Scene Nord og Musikk i Nordland