Fredag 8. mars er det tid for Svarta Bjørn Konferansen 2024!

Vi er begeistret for å kunngjøre at årets konferanse vil ledes av den kjente skuespilleren, forfatteren og dyktige konferansieren Linn Skåber, en ikonisk figur i norsk underholdningsbransje.
I anledning den internasjonale kvinnedagen 8. mars kommer den prisbelønte forfatteren og spaltisten Marta Breen. Hun er kjent for sitt arbeid med bøker om kvinner i kulturlivet, kjønnsroller og feminisme.
Vi har også gleden av å tilby inspirerende foredrag fra en av landets mest folkekjære tv-personligheter, Harald Rønneberg.
Møt årets forbilde, Angelica Kjos, kjent fra TV-serien «Petter og Overleverne,» en kvinne som har overvunnet ekstreme utfordringer i sin oppvekst.
Svein Harald Røine, bedre kjent som Mr. Modig, en av Norges mest populære foredragsholdere, vil dele sin innsikt om endringskultur, arbeidsglede og modig ledelse.
NRKs utenrikskorrespondent, Sidsel Wold, vil gi oss et fascinerende innblikk i sin tid i Midtøsten og situasjonen i Gaza.
I tillegg til disse inspirerende foredragsholderne vil vi sørge for musikalske innslag som vil berike dagen med følelser, latter, inspirasjon og motivasjon.

Konferansen avholdes i flotte omgivelser i Royal Hall på Quality Hotel Grand Royal. Dørene åpnes kl. 08.00, og konferansen starter kl. 09.00.
Vi ønsker selvfølgelig alle deltakere velkommen, uavhengig av kjønn!

Prisen for deltakelse på årets konferanse er kr 2550,-, inkludert lunsj.

Svarta Bjørn-konferansen har siden 2006 vært et fast og viktig innslag i en av Norges eldste kulturfestivaler, den over 60 år gamle Vinterfestuka i Narvik. Festivalen er tuftet på vår lokale historie fra slutten av 1800-tallet, da anleggingen av verdens første arktiske jernbanestrekning koblet malmgruvene i Kiruna til den isfrie havnen i Narvik og dermed også resten av verden. Svarta Bjørn Konferansen er på samme måte knyttet til denne tidsepoken med sin referanse til rallarkokka Svarta Bjørn, som i dag er det ubestridte symbolet på kvinnene som trosset tøffe og tidvis ekstreme forhold for å arbeide på anlegget. Man sier at hun fikk navnet sitt på grunn av sin styrke, sitt sorte hår og mørke øyne – et navn vi er stolte over å bruke på vår konferanse. Svarta Bjørn Konferansen har fått fotfeste som en av de viktigste arenaer for nettverksbygging i byen ved å være en pulserende møteplass for mennesker i alle aldre.

Fullsatt sal i Royal Hall under konferansen 2019