Billedkunstner Svetlana SAP Pechnikova og fotograf Svein Erik Tøien inviterer under Vinterfestuka 2024 til «Parallelle verdener» – en kunstutstilling med surrealistisk tilsnitt!
Begge kunstnerne arbeider med motiver som går ut over det «realistiske» – og der myter, visjoner og drømmer, er inspirasjonen.

Offisiell åpning 9. mars kl. 14.00, ved Lena Hope, kultursjef i Narvik kommune.
Musikkinnslag ved singer/songwriter Nina Gaarden og cellist/saksofonist Hans-Urban Andersson.
Åpent daglig kl. 14 – 19

Dette blir en utstilling som setter fantasien i sving – og som anbefales både for barn og voksne!

Svetlana SAP er utdannet arkitekt og grafisk designer fra Nitzhny Novgorod i Russland, og er også utdannet blomsterdekoratør. For nærmere 15 år siden bosatte hun seg utenfor Narvik, hvor hun har sitt eget atelier der hun skaper fantasifulle og eventyrlige tegninger, malerier, trefigurer m.m.
Om seg selv og sin kunst sier Svetlana bl.a.:

«Jeg er et eventyrlig menneske. Jeg vokste opp med masse eventyrbøker og epos fra hele verden, og har alltid levd med en følelse av magi. Det innhyller det vanlige med «et slør» av det ukjente, og det gir livet mitt mening.
Da jeg kom til Norge ble jeg forelsket i landet ved første øyekast. Det er noe fascinerende og høytidelig i de store fjellene, i sjøen som slikker steinene langs kysten, i det bølgende gresset langs fjæra og ved fjellvannene. Det er som om elementene holder på sine mange hemmeligheter, og sjarmerer deg uten at du egentlig ønsker å ville det. Disse vakre elementene er fylt med minner om folket som har bodd her i tusenvis av år.»
Svetlana har gjennom 20 år holdt utstillinger i Russland, Frankrike og Norge.
Web: https://www.facebook.com/svetlana.pechnikova

Svein Erik Tøien er sivilarkitekt og fotograf, og bor siden 2012 i det gamle fiskeværet Nyksund i Vesterålen hvor han bl.a. har eget arkitektkontor og driver fotovirksomheten «Svein Erik Tøien Photography» i Nyksund ART Gallery.

Svein Erik har alltid vært fascinert av de usynlige og iboende kreftene i naturen, noe han også ønsker å uttrykke gjennom fotokunsten.
For noen år siden tok Svein Eriks fotokunst en ny retning. Med utgangspunkt i eget fotoarkiv begynte han å arbeide med fotocollage med et surrealistisk tilsnitt:

«To år med pandemi og Russlands angrep på Ukraina hadde snudd fullstendig opp ned på følelsen av stabilitet og trygghet i verden, og jeg følte et sterkt behov for å gi opplevelsene av absurditet og usikkerhet et kunstnerisk uttrykk.
For mitt indre blikk dukker det opp en rekke motiv der elementene spiller sammen på uventede og «umulige» måter. Motivene har mange lag – kall det drømmebilder eller visjoner – og i mange er det som om naturen spør betrakteren hva holder du på med…?
Under alt jeg uttrykker og gjør ligger følelsen av at tilværelsen rommer så uendelig mye mer og større enn det vi vanligvis oppfatter med vår begrensede dagsbevissthet.»

Svein Erik har hatt eget nettgalleri i nærmere 20 år, har holdt separatutstillinger på Island og i Norge, hatt flere foto- og studieopphold på Kreta, Madeira og Irland, og vært gjestende Artist in Residence-kunstner på Island to ganger.
Web: https://www.setoien.com

Hjertelig velkommen til en spennende utstilling og oppdagelsesferd inn i «det ukjente» – og la deg forundre!

– Utstillingen er en salgsutstilling –

– Fri entre –