Mikael Niemi er endelig tilbake i Narvik og vi ønsker denne store historiefortelleren hjertelig velkommen tilbake!
Mikael Niemi er en anerkjent svensk forfatter kjent for sitt varierte forfatterskap som omfatter romaner, noveller, barnebøker, samt film- og teatermanus. Født i 1959 i Pajala, en by i den nordlige delen av Sverige, har Niemi ofte latt seg inspirere av den nordlige svenske kulturen og landskapet i sitt forfatterskap.

Om hans siste bok Sten i Silke:
I den hardfrosne myra utenfor Pajala avdekker en gravemaskin noe som viser seg å være restene av et menneske. Levningene synes å ha ligget der lenge, og sporene leder generasjoner tilbake: til en forgangen og hardere tid da veien gjennom Pajalas enorme skoger skulle bygges. Menneskene i området levde i stor elendighet, i et sterkt klassedelt samfunn. Blant disse er husmannen Eino, kona Saara og de tre barna deres. Da Veiforeningen søker arbeidskraft, øyner de håp om et lysere liv. Samfunnets sterke menn – med Einos egen bror i spissen – gjør imidlertid hva de kan for å holde fattigfolket nede og rive familier i stykker. Samtidig er Sverige i ferd med å forandres for alltid, for i kjølvannet av sult, nød og undertrykkelse følger opprør.
Flere tiår senere får en kvinne i Uppsala et av sine tilbakevendende syner. Noe drar henne nordover, til farens oppveksttrakter. Kan det være forfedrenes røster som roper?
Stein i silke er en rik og forunderlig vev som spenner over nesten hundre år. Med varme og innsikt skildres menneskene, naturen og folketroen i Tornedalen – og de som gikk foran og kjempet for sin plass på jorden.

Niemis bidrag til den svenske litteraturen har gjort ham til en av Sveriges mest respekterte og elskede forfattere, og hans verk fortsetter å begeistre og engasjere lesere over hele verden.