Ord i Spor 2024 åpner med en kveld sammen med tre fremtredende forfattere: Kjersti Anfinnsen, Frode Eie Larsen og M. Seppola Simonsen.
Arrangementet finner sted på Malmen, og det blir en minneverdig kveld fylt med litteratur, samtale og musikk.
Kveldens moderator vil være biblioteksjef Marit Edvardsen.
Det blir også et spennende musikalsk innslag denne kvelden.
Vi ønsker hjertelig velkommen til å delta på åpningen av Ord i Spor 2024!

Om M. Seppola Simonsen:
M. Seppola Simonsen, født i 1998 i Narvik, vender hjem for å være en del av åpningskvelden på Ord i Spor. Til tross for å ha blitt født i Narvik, har forfatteren opplevd oppvekst flere steder nord for polarsirkelen, hovedsakelig på Senja. Kven og skeiv er sentrale temaer som M. Seppola Simonsen belyser gjennom lyrikken i bøkene «Hjerteskog» og «Den Tredje». For sitt debutverk «Hjerteskog» ble forfatteren hedret med Tarjei Vesaas’ debutantpris 2022 og Havmannsprisen 2023. Ord i Spor er begeistret for å ønske Havmannsprisvinneren velkommen tilbake til Narvik.

Om Kjersti Anfinnsen:
Kjersti Anfinnsen, født i 1975, bor i Oslo. Hun har gått på Forfatterstudiet i Tromsø og på Skrivekunstakademiet i Hordaland. I 2012 debuterte hun med romanen Det var grønt. Romanen De siste kjærtegn utkom i 2019. Anfinnsen mottok Subjektprisen, Havmannprisen og Bokhandelens forfatterstipend for boka. I 2021 utkom romanen Øyeblikk for evigheten. De to siste romanene om den pensjonerte hjertekirurgen Birgitte Solheim er oversatt til tolv språk.

Dj Saunasatan er et konsept av og med Kjersti Anfinnsen, som kan ta form som en performance samtidig som det er en eksperimentell utforskning av kvensk identitet, språk og musikk under parolen: Ei saa peittää! Må ikke tildekkes! Det handler om synlig mangfold i samfunnet og for enkeltindividet.
Dj Saunasatan kuraterer lyden av Nordkalotten fra et kvensk perspektiv; fra karelsk strupesang og tango til tornedalsk folkemusikk og joik, fra finsk funk og elektronika til Tungtvann og KUUK, et grenseløst lydlandskap med flere etnisiteter og språk, en livsbejaende, sjangeroverskridende og mangfoldig mix.
Kjersti Anfinnsen er også del av en kvensk spokenword-beatband duo sammen med Petter Pogo. Hun har vært tannlege i over tjue år, forfatter i ti år og DJ i et par år.

Frode Eie Larsen
Frode Eie Larsen er en prisvinnende krim- og barnebokforfatter fra Larvik. Serien «Mot og mysterier» skriver han sammen med tidligere proffsyklist og TV-personlighet, Dag Otto Lauritzen.
MOT – i betydningen av å være modig – er forskjellig fra person til person, men MOT handler ikke bare om det. MOT er også å strekke seg etter egne drømmer, reise seg igjen etter å ha falt, og så handler MOT om å bry seg.