Frode Pedersen stiller ut i 3. etg. på Amfi Narvik Storsenter gjennom hele Vinterfestuka.

Frode Pedersen (1978) er født og oppvokst i Narvik. Han er utdannet musiker, og har malt med olje siden 1996. Pedersen jobber med mange kunstneriske utrykk, men ser maleriet som sin primære uttrykksform. Han har undervist som kunst- og malelærer offentlig, privat og på kunstskole, bl.a. Strykejernet kunstskole i Oslo. Pedersens arbeider har funnet veien til mange hjem og offentlige lokaler, herunder folkets Hus i Narvik og Fjellkysten gjestehus i Lavangen.

Pedersen har en gjenkjenbar stil med tydelige og presise penselstrøk i en livlig fargepalett. Han balanserer røffe teksturer mot glatte bearbeidede overflater. Pedersen portretterer mennesker såvel som gjenstander, by og natur. Liv, lys og farger kommer sterkt frem i alle hans motiver.

Under førpremiæren av filmen «Kampen om Narvik» i 2022 hadde Pedersen separatutstilling i Narvik. Utstillingen besto av historisk korrekte motiver fra andre verdenskrig i det den rammet vår hjemby. Disse maleriene kommer til å være en del av utstillingen.

Velkommen.