Kunstvandring og offisiell åpning av «Voktere ved stien» – Kunst i Arktisk Natur
Grethe Irene Einarsen og Steffen Henriksen

Narvik er en kraftkommune, og som en konsekvens/gevinst av alle damanleggene fins det store mengder røtter og trær som blir slipt og formet langs muren på vann-inntakene til damanleggene. Kunstnerne har samlet på emner med ulike former og patinaer. Disse er satt sammen med ulike naturmaterialer og vil plasseres som skulpturer langs Lyngedalsstien.

Alle skulpturene er formet av nedbrytbare materialer, og de vil stå ute i 2 år (til neste Anti-Biennale). Dokumentasjon av forfallet gjennom alle årstider vil deles på nettsiden til prosjektet:
https://kunstiarktisknatur.no/

ANTI-BIENNALE: KUNST I ARKTISK NATUR

I den nye kunstfestivalen Kunst i arktisk natur er biennale-tanken snudd opp-ned. I denne første Anti-biennalen, som går av stabelen i 2024, utforskes hvordan en kunstbiennale kan fungere når man vektlegger kortreist og lokalt.

Kunstprosjektene fordeles utover i tid og foregår geografisk spredt over den nordnorske landsleden der naturen tas i bruk som visningssted.

Kunst i arktisk natur inviterer publikum til å oppleve en rekke kunstprosjekter ute i naturen, arrangert for å skape nye møter, nye møteplasser og styrke lokal identitet.

I løpet av 2024 skal en rekke kunstnere arbeide ute i den nordnorske naturen og skape kunstprosjekter som på ulike måter går i dialog med stedet, naturen og publikum.

Med på kunstfestivalen er profesjonelle biledkunstnere med ulik tilnærming og innfallsvinkel.

Prosjektet er støttet av:
Nordnorsk Kunstnersenter – Nordland Fylkeskommune – Kulturdirektoratet – Bodø 2024