Narvikgutten Jørn Øien har i 30 år markert seg som en improvisatør og tonekunstner helt i toppsjiktet av det norske jazz- og musikkmiljøet.

Hans sterke formidlingsevne som komponist og utøver gjenspeiles av en vilje til å ta sjanser og en rytmisk spenstighet han deler med få. Det er en varhet og nærhet i Øiens nakne melodiske univers og en heftig intensitet i det virtuose hvor han bruker både akustisk piano og synthesizer i sin musikalske utfoldelse!

2023 slapp han albumet «COSMOPOLITAN». Musikken er en energisk og mektig

miks av world music og elektronisk jazz der låtene tar deg med på en reise inspirert av musikkulturer fra Øst- og Sentral-Asia og det afrikanske kontinentet, med elementer fra samisk ur-tradisjon og nordisk ambient, og videre inn i jazz, funk og soul.

Bak Cosmopolitan finner vi et band- og livekonsept der Øien står i spissen for et superlag av norske musikere som alle står klare til å levere forrykende versjoner av låtmaterialet fra den ferske albumutgivelsen!

 

«Cosmopolitan» består av: Jørn Øien – keyboards, Magnus Bakken -saksofoner, Rune Arnesen -trommer og perk, Snorre Bjerck -ngoni, djembe og vokal, og Even Ormestad – el.bass.

Arrangementet er et samarbeid mellom Vinterfestuka og Narvik Jazzklubb.