Klassisk samspill Arktisk Filharmoni & Musikkonservatoriet UiT
Opplev klassisk musikk med sprudlende, ungdommelig energi, når Rolf Gupta leder dyktige studenter fra landsdelens eget musikkonservatorium i samspill med profesjonelle musikere fra Arktisk Filharmoni.

Samarbeidet mellom Musikkonservatoriet i Tromsø og Arktisk Filharmoni har lang tradisjon og er et viktig samarbeid for begge institusjonene. Her sitter studenter og profesjonelle side ved side når vi dykker inn i det klassiske orkesterrepertoaret.

I Vinterfestuka dirigeres orkesteret av den norske dirigenten Rolf Gupta. Han har tidligere vært sjefdirigent i både Kringkastnigsorkesteret, Norsk Barokkorkester og Kristiansand Symfoniorkester og Opera Sør. I tillegg har han gjestet de fleste ledende orkestre i Norden samtidig som han er aktiv som komponist.

Konsertens hovedverk er Symfoni nr. 2 av Jean Sibelius. I tillegg får du høre dyktige studenter som solister i både Dark Pastorale av Ralph Vaughan-Williams og Concertino av Ernest Bloch. Konserten åpner med den friske og fengende Hjalarhjod av Eivind Groven.

Program
Eivind Groven – Hjalarljod, ouverture
David Matthews/Ralph Vaughan Williams – Dark Pastoral
Malcolm Arnold – Konsert nr.1 for fløyte og strykere op. 45
Pause
Sibelius – Symfoni nr. 2 i D-dur op. 43

Medvirkende
Dirigent: Rolf Gupta
Solister: 
Anica Micic, fløyte
Emma Lehtonen Mørkved, bratsj
Iver Bunkholt, cello

Sammensatt orkester av studenter fra Musikkonservatoriet i Tromsø og musikere fra Arktisk Filharmoni