Benjamin Mørk, pianist med fortid fra metallindustrien, har konstruert den utestående musikkinstallasjonen Music On Display. Verket er bestilt av Bodø2024 og skal før 2024 på turné. Installasjonen avdukes av kunstneren selv kl. 14.00 lørdag 18. mars.

Music On Display ønsker å la publikum oppleve musikk i det offentlige rom/naturen uten å måtte forholde seg til det kunstneriske ego som ligger i en tradisjonell livefremførelse.

Installasjonen består av et selvspillende piano som er montert i en værbestandig arkitektonisk skulptur. Verket er tegnet og bygget av Mørk i samarbeid med Petersen Blikkenslager, Maritim Sveiseservice, Tromsdalen Elektro, Lydproduksjon, Nordmetall og Thomas Myrvoll.

Installasjonen er publikumsstyrt og vil lyse opp og begynne å spille musikk av Mørk i hans Mekaniske Piano-stil når publikum aktiverer den via knappen.

Installasjonen er montert på et containerflak (20ft) som også er del av verket.

Tankegangen om å ta bort egoet er inspirert av den buddhistiske monkesekten «Komuso» som i Edo- periodens Japan overlevde på almisser som de mottok under fremførelse av musikk på tradisjonelle Shakuhachi-fløyter, mens de skjulte sitt ansikt (ego) ved hjelp av en heldekkende stråhjelm kalt Tengai.

Link til musikk fra prosjektet (singel): https://spoti.fi/3Ffpy62

Insta: @Benjaminmork

Benjamin Mørk (32) er komponist og pianist med bakgrunn fra metallindustrien. Han er opphavsmann til pianometoden «Mekanisk Piano» som handler om å gjøre de normalt uønskede mekaniske lydene fra instrumentet til den sentrale rytmiske delen av pianospill.