En salgsutstilling med Steffen Henriksen, Grethe Irene, Ann-Kristin og Sissel Einarsen

Steffen er en kunstinteressert samfunnsviter og byggingeniør fra Narvik.

Siden år 2000 har han bidratt i Grethes kunstnerskap på ulike vis. De første årene som rammemaker, utregning av fundamenter og montering. Senere har de i større grad samarbeidet om utforming av design og produksjon av installasjoner. De jobber for tiden mot en stor felles utstilling på Galleri Lille Kabelvåg og kunstmuseum som åpner høsten 2023.

Steffen jobber med skulpturelle objekter. Disse er en utforsking av ulike materialer, bearbeiding og utforming. Han ble antatt med et verk på Den Nord-Norske kunstutstilling i 2023.
Grethe er en bildekunstner fra Narvik som tok hovedfag i foto på Kunsthøyskolen i Bergen i 1999. Etter utdanningen har hun med base i Narvik jobbet med kunstbøker, utsmykninger og utstillinger lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Grethe jobber prosjektbasert med bilder, objekter og installasjoner hvor fotografiet har en sentral rolle. Kunstnerskapet berører på ulike vis menneskets og samfunnets kompleksitet. Hun utforsker identitet, mellom-menneskelige relasjoner og steds-opplevelser. Hun har deltatt på flere juryerte utstillinger, og mottatt Kulturrådets arbeidsstipend.
Ann Kristin er fra Narvik, men bor og arbeider i Oslo. Hun har en Master i material-basert kunst fra Kunsthøgskolen i Oslo, og bakgrunn fra håndverks-studier fra Høgskolen i Volda og Høgskolen i Telemark. Hun har vunnet den norske Bo Bedre Design Award for ‘Årets håndverk’ to ganger, og arbeidene hennes har vært utstilt i inn- og utland. I 2019 utforsket hun vasen som konsept, og la ut et bilde av et nytt objekt på Instagram hver dag. Prosjektet ‘#365vases’ ble presentert på Galleri Format i Oslo i 2020, og kjøpt opp av Norsk Kunstindustrimuseum. Hun arbeider primært med keramikk og porselen, og utforsker materialets egenskaper og muligheter.
Sissel er moren til Grethe og Ann-Kristin, en viktig inspirasjon og bidragsyter til skapergleden i familien. Gjennom hele oppveksten ble døtrene eksponert for diverse håndverksteknikker, og fikk anledning til å utforske selv. Sissel har jobbet med bl.a: strikk, vev, søm, treskjæring og skinnfeller. Til utstillingen i VU bidrar Sissel med tre og skinn-arbeider.

Utstillingen viser en blanding av helt nye verk, samt «lager-salg» av både innrammede bilder og prøvetrykk. Det blir mulig å kjøpe kunst rett fra vegg.