«Hyrdene på marken»
En beretning fra Sør-Hebronåsene
Even Skallerud, ledsager 2022
Som et samarbeidsarrangement har Palestinakomitéen i Narvik og Sjømannskirka i Narvik invitert Even Skallerud til å holde et foredrag i Sjømannskirka fredag 24 mars klokka 18. Det vil være anledning til spørsmål og samtale. Det vil bli anledning til å kjøpe palestinsk mat.
Even Skallerud var deltaker i Kirkenes Verdensråds økumeniske ledsagerprogram for Palestina og Israel i 3 måneder sommeren 2022. Han var utsendt av Kirkens Nødhjelp og utplassert på den okkuperte palestinske Vestbredden sammen med andre ledsagere fra hele verden.
Nærmere bestemt var han i Sør-Hebronåsene lengst sør på Vestbredden der israelske bosettere og militære legger stor innsats i å gjøre livet vanskelig for palestinske saue- og geitebønder.
Oppdraget var bl.a. å beskytte sivilbefolkningen, rapportere menneskerettighetsbrudd, og være solidarisk med sivilbefolkningen og israelske og palestinske organisasjoner som med ikke-voldelige midler jobber mot okkupasjonen. I tillegg skal ledsagerne drive informasjonsarbeid når de kommer hjem.

Even vil holde en halvtimes eller så foredrag. Det vil bli kaffe, palestinsk mat og anledning til spørsmål og samtale. Trubadur Svein Eirik Tande vil også bidra med et kulturelt innslag.

VEL MØTT!