Vinneren av årets hovedpremie!

Under årets Vinterfestuke kjørte vi en konkurranse hvor vi oppfordret vårt publikum til å sende inn bilder med “VU-stemning”. Vi trakk daglig en vinner som mottok en pins-pakke, og i slutten av uka en hovedvinner hvor premien var et Svarta Bjørn-sjal og en Svarta Bjørn-nål.

Vinneren ble Anita Nilssen som virkelig vekket vår oppmerksomhet med sin modell av det hun kaller “En Lørdag i Rombaken”. Denne har hun laget i en David Andersen-radio fra 1947 i en målestokk på 1:12.

“Jeg ville prøve en ny hobby og valgte å lage lørdag i Rombaken. Jeg har saget og pusset hvert panel, gulvbord og list, tovet rallarhatten og strikket og tovet lester. Dukkene har håndsydde klær og makkoen henger naturligvis til tørk over ovnen, den er laget av en sokk. Mur og pipe bak ovnen er laget av eggekartong, og vannet i vaskebøtta er gelatin. Under senga står potta og musefella. På benken står syltetøy og brødet er bakt. Mel og sukkersekken står på plass. Utsikten i vinduet er ut rombaksfjorden. Alt er laget i målestokk 1:12 og bygget i tidsrommet juli – november 2017.»

Vi gratulerer Anita med hovedpremien og vil takke henne og alle andre som bidro med VU-stemning og minner på vår facebookside under VU 2021!

 

Pantograf-partner

Lokomotiv-partnere

Svarta Bjørn-partnere

Slegge-partnere

Offentlige