Svarta Bjørn-marsjen og Folkefest i Rombaksbotn

Lørdag 25. juni er det endelig klart for Svarta Bjørn-marsjen og Folkefest i Rombaksbotn! Billetter og mer informasjon kommer når det nærmer seg, men hold av datoen lørdag 25. juni 2022!

Svarta Bjørn-marsjen går på rallarens gamle anleggsveier fra den gang Ofotbanen ble bygd. I spektakulære omgivelser finner du historiske minner samtidig som verdens mest moderne tog ruller på jernbanen. Målområdet er i Rombaksbotn, og her arrangeres en folkefest med grilling, musikk, leker for barn, verdensmesterskap i malmklumpstøting og andre aktiviteter. Ta med hele familien og alle dine venner til en fantastisk dag!

Svarta Bjørn-marsjen og Folkefest i Rombaksbotn forgår i det storslåtte landskapet langs Rallarveien ved Ofotbanen i Narvik!

Friluftsfolk og turentusiaster i alle aldre opplever turmarsjen på anleggsveien som slynger seg under bratte fjell og i vakre skoger før de kommer til Folkefest i Rombaksbotn. Herfra er det en koselig båttur på Rombaksfjorden til Sildvik og påfølgende busstransport tilbake til Narvik. Alt dette i løpet av én dag – siste lørdag i juni!

Svarta Bjørn-marsjen går på rallarens gamle anleggsveier, og er en hyllest til en ung kvinne som jobbet som kokke for rallarene under byggingen av Ofotbanen, verdens første arktiske jernbaneanlegg. Mytene rundt henne er mange, og i dag er “Svarta Bjørn” et kjent symbol for det fantastiske området rundt Ofotbanen.

SVARTA BJØRN-MARSJEN:

Som deltaker på Svarta Bjørn-marsjen kan du velge mellom to ulike løyper:

-Katteratpakken: 6 km fra Katterat til Rombaksbotn

-Bjørnfjellpakken: 16 km fra Tollstasjon v/Riksgrensen til Rombaksbotn. Denne ruten er «Norge på tvers»

Det blir transport med tog eller buss til startsted og retur med båt og buss til Narvik. Følg oss gjerne på Facebook for siste nytt: Svarta Bjørn-marsjen og Folkefest i Robaksbotn

Arrangør: Jernbanens Musikkorps og Vinterfestuka i Narvik.  

Pantograf-partner

Lokomotiv-partnere

Svarta Bjørn-partnere

Slegge-partnere

Offentlige