Svarta Bjørn Konferansen

Dato:

fredag 18.mars

Tidspunkt:

09.00 - 16.00

Sted:

Teatersalen, Narvik Kulturhus

Arrangør:

Vinterfestuka i Narvik

Fredag 18. mars er det klart for Svarta Bjørn Konferansen!

I år arrangeres konferansen i Teatersalen i Narvik Kulturhus. Lunsjen serveres på Quality Hotell Grand Royal.

Dørene åpnes 08.00 og konferansen starter 09.00 og vi byr på en dag med tårer, latter, inspirasjon og faglig og sosialt påfyll.

Dag Erik Pedersen den tidligere proffsyklisten og programlederen for Mesternes Mester er kanskje en av Norges beste foredragsholdere og med foredraget «Aldri god alene» får vi et lynkurs i kunsten å snu negative tanker til å bli positive.

Tinashe Williamson har med sitt blikk på samfunnet blitt en viktig stemme innenfor inkludering og mangfold og hun har utgitt boken «Håndbok for unge antirasister».

Kaveh Rashidi er lege, forfatter og en aktiv samfunnsdebattant, og er ofte å se i media, både på TV, i debatter og som skribent og kronikk og kommer med foredraget “Kanskje er du frisk?”

Høsten 2020 skulle Marthe Schille-Rognmo bli mamma for andre gang, men planene og livet ble snudd på hodet da hun fikk akutt svangerskapsforgiftning.  Lille Ellinor kom til verden før termin og det ble raskt klart at noe ikke var helt som det skulle være. På konferansen skal Marthe fortelle om livet med Ellinor, møtet med helsevesenet og hvordan hverdagen for hele familien har endret seg på godt og vondt.

Solfrid Flateby Solfrid Flateby ble kåret til Årets kvinnelige taler av Talerlisten i 2019 og var beste kvinnelige foredragsholder i 2018. Som tidligere toppleder og ledermentor, har hun bred erfaring fra å jobbe med arbeidsglede og bedriftskultur. Solfrid har vært HR- og kommunikasjonsdirektør for kjente selskap som Coca-Cola, Reitangruppen og Bavaria Nordic. Hun har unik innsikt fra både HR- og kommunikasjonsfaget, har jobbet i både offentlig og privat sektor.

Årets konferansier blir Tuva Fellman.

 

Svarta Bjørn-konferansen har siden 2006 vært et fast og viktig innslag i en av Norges eldste kulturfestivaler, den over 60 år gamle Vinterfestuka i Narvik. Festivalen er tuftet på vår lokale historie fra slutten av 1800-tallet, da anleggingen av verdens første arktiske jernbanestrekning koblet malmgruvene i Kiruna til den isfrie havnen i Narvik og dermed også resten av verden. Svarta Bjørn-konferansen er på samme måte knyttet til denne tidsepoken med sin referanse til rallarkokka Svarta Bjørn, som i dag er det ubestridte symbolet på kvinnene som trosset tøffe og tidvis ekstreme forhold for å arbeide på anlegget. Man sier at hun fikk navnet sitt på grunn av sin styrke, sitt sorte hår og mørke øyne – et navn vi er stolte over å bruke på vår konferanse.

Svarta Bjørn-konferansen har fått fotfeste som en av de viktigste arenaer for nettverksbygging i byen ved å være en pulserende møteplass for mennesker i alle aldre. Konferansen har et vidt spekter av foredragsholdere som byr på alt fra ren underholdning til mer seriøse politikk- og samfunnsrelaterte refleksjoner. I sin tilknytning til Svarta Bjørn ligger det også en forventning om at konferansen bidrar til å synliggjøre kvinners kraft og påvirkning i samfunnet. Mye på grunn av dette er deltakerne stort sett kvinner, men konferansen er selvfølgelig åpen for alle.

 

 

Kjøp billett

Billettinformasjon

Voksen:

2500

Forhåndssalg

Ja

Arrangør:

Vinterfestuka i Narvik

Kontaktperson:

Aili Forsenius

Telefon:

97792005

Svarta Bjørn Konferansen

Pantograf-partner

Lokomotiv-partnere

Svarta Bjørn-partnere

Slegge-partnere

Offentlige