Solveig: peer aspera ad astra

Dato:

tirsdag 22.mars

Tidspunkt:

19:00 - 21:00

Sted:

Teatersalen, Narvik Kulturhus

Arrangør:

Vinterfestuka i Narvik og Narvik Kulturhus

For noen år siden spilte Heidi Solveig i utendørsforestillingen «Peer Gynt «på Gålå i Gudbrandsdalen. Det var der hun fikk ideen til forestillingen «Solveig: .. peer aspera ad astra.» Sammen med dramatiker Rolf Kristian Larsen og komponist Erlend Skomsvoll har Heidi laget en teaterkonsert, en eventyrlig reise, både dramatisk og musikalsk. Og en lek med publikums forventninger.

Henrik Ibsens Solveig er sannsynligvis en av verdensdramatikkens minste hovedroller. Det er ikke mange replikkene Ibsen har gitt henne – i forhold til den betydning hun har i det dramatiske diktet. Men i denne kritikerroste forestillingen tar Heidi et opprør med Ibsens Solveig og gir skikkelsen et eget narrativ. Den sterke, unge kvinnen som radikalt valgte den fredløse Peer får fortelle sin versjon om hva som egentlig skjedde mens hun ventet på den sjarmerende, men selvopptatte og feige Peer. For den skjønne Solveig satt ikke med hendene i fanget i en gudsforlatt jordhytte. Hun tok en vanskelig vei til stjernene ved å realisere egne ambisjoner og drømmer.

På scenen møter vi, foruten Heidi selv, skuespilleren Marit Adeleide Andreassen og musikerne Erlend Skomsvoll, Birger Mistereggen, Håvard Stubø og Elisabeth Lid Trøen. Regien er av Mads Ousdal.

Foto: Erika Herbert.

Forestillingen er støttet av Norsk Kulturråd, FFUK, Riksscenen og Peer Gynt på Gålå.

Kjøp billett

Billettinformasjon

Voksen:

350

Forhåndssalg

Ja

Arrangør:

Vinterfestuka i Narvik og Narvik Kulturhus

Kontaktperson:

Vinterfestuka

Telefon:

94976128

Solveig: peer aspera ad astra

Pantograf-partner

Lokomotiv-partnere

Svarta Bjørn-partnere

Slegge-partnere

Offentlige