Ord i spor Asbjørn Jaklin

Dato:

onsdag 23.mars

Tidspunkt:

15:00 - 16:00

Sted:

Kjøpsvik bibliotek og kulturhus

Arrangør:

Nordland fylkesbibliotek, Narvik bibliotek, Narvik videregående skole, Vinterfestuka i Narvik, Narviksenteret

Asbjørn Ingvald Jaklin (født 18. februar 1956) er tidligere redaktør i Nordlys og forfatter. Jaklin har gitt ut flere historiske dokumentarbøker, særlig om krigen i Nord-Norge.

Han har blant annet utgitt bøkene Historien om Nord-Norge og Nordfronten. Boka Isfront omhandler den kalde krigen i nordområdene. Den mest kjente av hans bøker er Nordfronten – Hitlers skjebneområde som omhandlet Murmanskfronten og krigen i Nord-Skandinavia under andre verdenskrig. For denne boken ble Jaklin nominert til Brageprisen i 2006.

I boka De dødsdømte fortalte han historien om de 25 nordmennene som ble henrettet i rettsoppgjøret etter andre verdenskrig. Framstillingen var basert på arkivstudier, først og fremst av dokumentene fra straffesakene til de henrettede og tok opp hvor kontroversielle dødsstraffene var i samtiden.
Jaklin utgav i 2012 sin første kriminalroman, Svart frost. Handlingen i boken var lagt til Tromsø og Nord-Norge. Boka er første bind i en planlagt krimserie med journalisten og Afghanistan-veteranen Alex Winther som hovedperson. Romanen er oversatt til tysk.

I 2018 utgav han boka Kampen om Narvik – 62 desperate dager som skildret kampene i Narvik 1940 gjennom brev, dagbøker og rapporter fra deltakere på begge sider i konflikten.
Asbjørn Jaklin er fembarnsfar, aktiv jeger og friluftsmann.

På Ord i Spor forteller han om den siste boka si “Flukten med Norges gull” (2021).

Billettinformasjon

Voksen:

Gratis

Arrangør:

Nordland fylkesbibliotek, Narvik bibliotek, Narvik videregående skole, Vinterfestuka i Narvik, Narviksenteret

Kontaktperson:

Vinterfestuka

Telefon:

94976128

Pantograf-partner

Lokomotiv-partnere

Svarta Bjørn-partnere

Slegge-partnere

Offentlige