LuxTempus (Avlyst)

Dato:

lørdag 19.mars
søndag 20.mars

Sted:

Rådhusplassen Narvik

Arrangør:

Vinterfestuka i Narvik, Dansenett Norge og davvi - senter for scenekunst

LuxTempus er en utendørs danseforestilling der installasjonskunst, interaktiv kunst og samtidsdans kombineres for å skape en kulturopplevelse i øyeblikket. Det er en overraskende og fargerik installasjon i bybildet der lys, vær og bevegelse skaper et uventet pusterom og minner de forbipasserende på verdien av tilstedeværelse og det å legge merke til det som skjer her og nå.

Prosjektet er et samarbeid mellom dansekunstner Mathilde Caeyers, scenograf Mari Lotherington og lysdesigner Torbjørn T. Sandnes. Selve installasjonen er inspirert av det nordnorske sommerlyset. Lys (lat. lux), vind og regn påvirker hvordan boksen med de fargesterke panelene oppfattes av dem rundt. På denne måten er den både et lysreflekterende objekt som reagerer på sine omgivelser, og også en interaktiv installasjon som publikum kan gå inn i. Man kan leke seg med hvor man står, hvordan installasjonen og danseren ser ut fra ulike vinkler og ikke minst se de andre tilskuerne rundt seg.

Koreografisk har Mathilde Caeyers tatt utgangspunkt i tid (lat. tempus) som konsept og utforsker det som en ikke-lineær konstruksjon. Dette ser man gjennom repeterende bevegelsessekvenser, looping og reversering av bevegelser, rytmikk og sirkulære bevegelsesmønstre. Caeyers benytter også muligheten til å komme nært publikum, og bruker blant annet blikk som et virkemiddel i koreografien.

Medvirkende:
Koreograf og danser: Mathilde Caeyers
Lysdesigner og scenograf: Torbjørn T Sandnes Kostymedesigner og scenograf: Mari Lotherington Komponist: Alexander Aarøen Pedersen

Varighet: 20 minutter

Lørdag 19/3: 11.30, 14.00 og 20.00

Søndag 20/3: 14.00 og 17.00

Billettinformasjon

Voksen:

Gratis

Arrangør:

Vinterfestuka i Narvik, Dansenett Norge og davvi - senter for scenekunst

Kontaktperson:

Vinterfestuka

Telefon:

94976128

Pantograf-partner

Lokomotiv-partnere

Svarta Bjørn-partnere

Slegge-partnere

Offentlige