Kveldskonsert Vinterreisen

Dato:

tirsdag 22.mars

Tidspunkt:

19:00 - 20:10

Sted:

Sjømannskirka

Arrangør:

Vinterfestuka i Narvik

Med utgangspunkt i romantikkens kanskje mest kjente sangsyklus: Winterreise (Vinterreisen), av den Wien-baserte komponisten Franz Schubert (1797-1828), ønsker vi å formidle denne usedvanlig innholdsrike og gripende musikken for et publikum sultefôret på kulturelle opplevelser.  Winterreise Op. 89 (D911) består av 24 sanger og er basert på tekster av den tyske lyrikeren Wilhelm Müller (1794-1827), som regnes som en av de første tyske poetene.

Vinterreisen gir med sine velkomponerte sanger en unik mulighet til å reflektere over livets opprinnelse, slutt, og ikke minst mening. I en tid hvor trivialitet, effektivitet og hverdagsstress «tidsklemma», er blitt så present i livene våre at prestasjonsangst og psykiske lidelse er et gjennomgangstema hos ungdomsgenerasjonen, ønsker vi å gi rom for refleksjon og ettertanke rundt disse eksistensielle spørsmålene. Ikke minst håper vi denne fremførelsen kan fremme de samme tankene med henblikk på den unormale og for mange svært krevende tiden pandemien har vært. En reise gjennom dette verket kan tolkes på så mange måter og forblir hver tilhørers egen oppfatning.

Tenor Erlend Tvinnereim og Bendik Båtstrand på klaver ønsker at deres Vinterreise skal gi innsikt i håpet, like fullt som desperasjonen, og at den musikalske formidlingen skal gi grobunn for forståelse og glede for fremtiden – på det rent fundamentale så vel som det psykologiske plan.

Billetter selges ved døren, kun kortsalg.

Velkommen til en intim kveldskonsert i Sjømannskirka!

Billettinformasjon

Voksen:

Billettpris 150,-

Arrangør:

Vinterfestuka i Narvik

Kontaktperson:

Vinterfestuka

Telefon:

94976128

Pantograf-partner

Lokomotiv-partnere

Svarta Bjørn-partnere

Slegge-partnere

Offentlige