Heidi Ruud Ellingsen – Solveig – AVLYST

Dato:

fredag 5.mars

Tidspunkt:

19.00 -

Sted:

Teatersalen, Narvik Kulturhus

Arrangør:

Vinterfestuka i Narvik

Solveig: .. peer aspera ad astra

For noen år siden spilte Heidi Solveig i utendørsforestillingen «Peer Gynt «på Gålå i Gudbrandsdalen. Det var der hun fikk ideen til forestillingen «Solveig: .. peer aspera ad astra.» Sammen med dramatiker Rolf Kristian Larsen og komponist Erlend Skomsvoll har Heidi laget en teaterkonsert, en eventyrlig reise, både dramatisk og musikalsk. Og en lek med publikums forventninger.

Henrik Ibsens Solveig er sannsynligvis en av verdensdramatikkens minste hovedroller. Det er ikke mange replikkene Ibsen har gitt henne – i forhold til den betydning hun har i det dramatiske diktet. Men i denne kritikerroste forestillingen tar Heidi et opprør med Ibsens Solveig og gir skikkelsen et eget narrativ. Den sterke, unge kvinnen som radikalt valgte den fredløse Peer får fortelle sin versjon om hva som egentlig skjedde mens hun ventet på den sjarmerende, men selvopptatte og feige Peer. For den skjønne Solveig satt ikke med hendene i fanget i en gudsforlatt jordhytte. Hun tok en vanskelig vei til stjernene ved å realisere egne ambisjoner og drømmer.

På scenen møter vi, foruten Heidi selv, skuespilleren Ingjerd Egeberg og musikerne Erlend Skomsvoll, Birger Mistereggen, Håvard Stubø og Elisabeth Lid Trøen.

Forestillingen får nå sin turnepremiere i Narvik under Vinterfestuka.

Kjøp billett

Billettinformasjon

Voksen:

350

Aldersgrense:

18

Forhåndssalg

Ja

Billettinformasjon:

Ungdom fra 13 år til 17 år gå sammen med edru verge på minimum 23 år med gyldig billett. Les mer om vergeordningen på www.vinterfestuka.no.

Arrangør:

Vinterfestuka i Narvik

Kontaktperson:

Alexander Andersen

Telefon:

97969233

Heidi Ruud Ellingsen – Solveig – AVLYST

Lokomotiv-partnere

Svarta Bjørn-partnere

Rallar-partnere

Sville-partnere

Slegge-partnere

Offentlige