Arktisk Filharmoni – AVLYST

Dato:

torsdag 11.mars

Tidspunkt:

19.00 -

Sted:

Teatersalen, Narvik Kulturhus

Arrangør:

Vinterfestuka i Narvik

Arktisk Filharmoni:

Er et av verdens nordligste profesjonelle orkester, med hjemmebane både i Bodø og Tromsø og turnerer jevnlig både i landsdelen og internasjonalt. Hvert år setter orkesteret opp over 200 forestillinger og konserter, i et variert tilbud av stil- og ensembleformater. Det betyr at du i løpet av et år kan oppleve oss i alt fra mindre kammergrupper til stort symfoniorkester og opera, og i alt fra barokk og klassisk til barneforestillinger, samtidsmusikk og sjangerkryssende konserter. Orkesteret har gjort en rekke kritikerroste innspillinger på anerkjente selskap som Deutsche Grammphon, BIS og Simax.

Solist:

Andreas Brantelid ble født i København i 1987 og har spilt cello fra tidlige barneår. Han gjorde sin debut som solist med Danmarks Radios symfoniorkester som fjortenåring og er i dag blant de mest ettertraktede skandinaviske solistene på den klassiske scenen. Brantelid har vunnet en rekke internasjonale priser, som for eksempel Eurovision Young Musicians Competition. Brantelid spiller på en Stradivarius-cello fra 1707, stilt til hans disposisjon av den norske kunstsamleren Christen Sveaas.

Dirigent

Christian Kluxen er Arktisk Filharmonis sjefdirigent siden 2019. Han beskrives som en karismatisk og dynamisk kunstner som bringer ut de store linjene og følelsene i musikken.

Utenom sitt virke med Arktisk Filharmoni er Kluxen sjefdirigent for Victoria Symphony i Canada, og er ellers å høre som gjestedirigent over hele verden. Han har jobbet med orkestre som London Philharmonic, Philharmonia Orchestra, samt mange av de skandinaviske orkestrene. I sesongen 2014/15 var han assistentdirigent for Gustavo Dudamel og Esa-Pekka Salonen i Los Angeles Philharmonic og har før det hatt samme stilling i Royal Scottish National Orchestra. Foran orkesteret

 

Program: 

Max Bruch – Kol Nidrei, op. 47 arr. for strykeorkester

Joseph Haydn – Konsert for cello og orkester i C-dur (24′) 1: Moderato, 2: Adagio, 3: Allegro molto.

Joseph Haydn – Symfoni nr. 96  i D-dur, “Mirakelet” 1: Adagio – Allegro, 2: Andante, 3: Menuetto (Allegretto), 4: Finale (Vivace).

Kjøp billett

Billettinformasjon

Voksen:

250

Forhåndssalg

Ja

Arrangør:

Vinterfestuka i Narvik

Kontaktperson:

Alexander Andersen

Telefon:

97969233

Arktisk Filharmoni – AVLYST

Lokomotiv-partnere

Svarta Bjørn-partnere

Rallar-partnere

Sville-partnere

Slegge-partnere

Offentlige