Lunsjkonsert Beethoven 250 år med MiNensemblet

Dato:

søndag 22.mars

Tidspunkt:

13.00 -

Sted:

Sjømannskirka

Arrangør:

Vinterfestuka i Narvik og Musikk i Nordland

Ludwig Van Beethoven 250 år!

Det er 250 år siden en av de aller største komponistene i musikkhistorien ble født. Ludwig van Beethoven blir feiret over hele verden, og vi feirer ham med noe av det vi regner som hans flotteste verk.

Musikk i Nordland og Vinterfestuka ønsker velkommen til det store jubileet! Ludwig van Beethoven ble født i Bonn i 1770, og nå i 2020 fryder en hel musikkverden seg over å feire ham! En stor bank av utrolige musikalske gaver har han skjenket verden – for en energi – og for noen følelser!

Beethoven var grensesprengende og fornyet seg til enhver tid – og med sin geniale skaperevne snudde han opp ned på hele musikkverden.
Dere kjenner sikkert til «Für Elise» -som de fleste av oss kan briljere med på piano, og «Symfoni nr.5» med det kjente partiet; «Ta-Ta-Ta-TAAA». Og ikke minst den kanskje mest anerkjente og hele 70 minutter lange «Symfoni nr.9», ogs1å kjent som «Ode til gleden» etter den ble tekstsatt av den tyske poeten Friedrich Schiller.

Hvis du vet litt om klassisk musikk, vet du kanskje også at den verdensberømte komponisten Ludwig van Beethoven allerede som ung var plaget av en tiltakende døvhet.
Beethoven fortsatte imidlertid å komponere lenge etter at han hadde mistet hørselen. Hans niende symfoni, ble for eksempel komponert mens han var fullstendig døv. Komponisten Richard Wagner var en av de som mente at Beethoven lagde sin beste musikk etter han mistet hørselen.
Til denne jubileumslunsjen har vi valgt ut to sonater av Beethoven, den første for fiolin og klaver og den andre for klaver og cello, som vi håper vil få dere i feststemning.
Repertoar:
Sonate nr. 3 op. 12          (ca. 25 min)
Für violine und klavier
Øivind Nussle og Dimitris Kostopoulos

Allegro con spirito
Adagio con molto espressione
Allegro molto Rondo

Sonate nr. 3 op. 69 (ca. 20 min)
Für klavier und cello
Hans-Urban Andersson og Dimitris Kostopoulos

Allegro ma non tanto
Allegro molto Scherzo
Adagio Cantabile
Allegro Vivace

Musikk i Nordland er en del av Scene 8 i Nordland Fylkeskommune og er konsertleverandør, en samarbeidspart for aktører og en kompetanseintstitusjon for arrangører. Sammen med våre søsterorganisasjoner i Landsdelsmusikerordningen leverer vi fleksible tilbud med stor sjangerbredde som tilpasses reelle behov og utvikling.
I tillegg til at vi produserer konsertopplevelser i co-produksjon med andre har vi også en rekke egenproduksjoner med vårt helt egne klassiske kammerensemble; MiNensemblet. MiNensemblet har et bredt og spenstig repertoar, er opptatt av kvalitet og kunstnerisk fornyelse, og opptrer med ulike besetninger fra duoer til fullt ensemble. Sammensetningen av individuelt sterke strykere, blåsere og klaver byr på en besetningsallsidighet få andre grupper kan matche. Et typisk konsertår for MiNensemblet kan dermed dekke hele spekteret fra barokk- og tildligmusikk til samtidsmusikk og jazz.

Medvirkende:
Øivind Nussle – Fiolin
Hans-Urban Andersson – Cello
Dimitris Kostopoulos – Klaver

Birthe Brun Bottolfsen – Produsent

Billettinformasjon

Voksen:

150

Student:

150

Barn:

150

Voksen:

150

Arrangør:

Vinterfestuka i Narvik og Musikk i Nordland

Lokomotiv

Svarta Bjørn

Slegge

Offentlige