Frida Ånnevik

Dato:

torsdag 19.mars

Tidspunkt:

21:00 -

Sted:

Lokstall1

Arrangør:

Vinterfestuka i Narvik

Frida Ånnevik fra Ridabu utenfor Hamar har etablert seg som en viktig stemme på norsk i vårt musikklandskap. Med fire utgivelser bak seg har Frida høstet lovord og gode kritikker, og ikke minst gjort seg fortjent til tre spellemannpriser, side om side med sterke navn som Stein Torleif Bjella, Kari Bremnes og Ole Paus for å nevne noen. Flere singler der Frida har kledd sangene i ny drakt med sin norske tekst slippes frem mot sommeren, og 13.september kommer hele albumet.
«Andre sanger» er et plateprosjekt som har blitt til over flere år. Det er en coverplate med sanger fra et vidt spenn av artister og låtskrivere: det er sanger jeg har sneket inn som ekstranummer i konsertene mine, det er sanger fra forbildene mine, trøstesanger til meg sjøl og sanger som jeg har lurt på hvordan ville høres ut på norsk. Så fikk jeg lyst til å spille dem inn.

Jeg har gjendikta sangene til artister som Joni Mitchell, Spice Girls, og Janis Ian. Dette har vært et slags sidespor, et skriveprosjekt som jeg har brukt til å utvikle meg videre som låtskriver. Etter søsterplate-prosjektet «Her bor»/ «Flyge fra» som kom i 2016 og 2017, hadde jeg behov for å fundere og gruble litt før jeg gjøv løs på jeg or ønsker jeg å bruke samspillet vi tre har utvikla  i trioformat sammen med Andreas Stensland Løwe og haldor RøyneeOslo jaznytt soloalbum med helt nye låter. Ved å gjendikte og synge andres sanger opplever jeg at jeg får utvikla meg videre og samtidig hvile litt i noen andres melodier.

Med seg han har hun Haldor Røyne, gitarist fra Hov i Søndre Land. (f.1984)  og Andreas Stensland Løwe, musiker fra Hedrum i Vestfold (f. 1983) Frida, Haldor og Andreas gir deg gåsehud med nye gjendikta sanger, og med nydelige versjoner av låter fra tidligere utgivelser: «Jeg kommer også til å ta med andre sanger fra de forrige platene. Noe fra førsteplata Synlige hjerteslag – kanskje Gjennomtrekk? Kanskje A til Å, for den er Haldor så glad i, og Du må tru på vår, det hemmelige sporet på Flyge fra.»

 

 

Kjøp billett

Billettinformasjon

Voksen:

390

Student:

290

Aldersgrense:

18

Forhåndssalg

Ja

Billettinformasjon:

Sittekonsert. Unummererte seter. Ungdom fra 13 år til 17 år gå sammen med edru verge på minimum 23 år med gyldig billett. Les mer om vergeordningen på www.vinterfestuka.no.

Arrangør:

Vinterfestuka i Narvik

Frida Ånnevik

Lokomotiv

Svarta Bjørn

Slegge

Offentlige