Informasjon om Svarta Bjørn-Marsjen og Folkefest i Rombaksbotn

Marsjpakker

Katteratpakken 6km

Katteratpakken inkluder transport til startområdet med tog fra Narvik Stasjon, marsjavgift, vandring ned til Rombaksbotn, Folkefest i Rombaksbotn, båt til flytebrygga i Sildvik og buss tilbake til Narvik stasjon samt deltakerpins. Barn fra 0-2 år deltar gratis, men må sitte på fang på togturen.
Deltaker-pins for Svarta Bjørn-marsjen deles ut i Rombaksbotn til de som har registrert seg ved start. Det er et svært begrenset antall billetter i denne pakken pga. togkapasitet, så her gjelder første mann til mølla-prinsippet.
Toget forlater Narvik Stasjon kl. 11:27

Bjørnfjellpakken 16km

Denne pakken inkluder transport til startområdet med tog fra Narvik Stasjon, marsjavgift, vandring ned til Rombaksbotn, Folkefest i Rombaksbotn, båt til flytebrygga i Sildvik og buss tilbake til Narvik stasjon samt deltakerpins. Barn fra 0-2 år deltar gratis, men må sitte på fang på togturen.
Deltaker-pins for Svarta Bjørn-marsjen deles ut i Rombaksbotn til de som har registrert seg ved start.

Rombakspakken

Denne pakken inkluder ikke transport til startområdet og man må selv ordne transport til enten Katterat Stasjon eller togstasjonen ved Bjørnfjell.
Pakken inkluderer marsjavgift, vandring ned til Rombaksbotn, Folkefest i Rombaksbotn, båt til flytebrygga i Sildvik og buss tilbake til Narvik stasjon samt deltakerpins. Barn fra 0-2 år deltar gratis. Deltaker-pins for Svarta Bjørn-marsjen deles ut i Rombaksbotn til de som har registrert seg ved start.
Marsj-registrereringen på Bjørnfjell er åpen mellom 08.00 og 11.30. Man må altså være på plass på ved togstasjonen ved Bjørnfjell før kl. 11.30 for å registrere seg.
Rombakspakken må forhandsbestilles, det er ingen mulighet for å kjøpe billett i Rombaksbotn.

Tog:

I år vil transport til startsted foregå med tog fra Narvik Stasjon. Alt etter hvilken marsjpakke du velger vil du enten ende opp på Bjørnfjell- eller Katterat stasjon. Det er også mulig å ta seg til startsted på egen hånd (Rombakspakken), bare husk å registrere deg før registreringen avsluttes klokken 11.30. Starttidspunktet på billetten er avgangstidspunkt fra Narvik Togstasjon. Det vil si at man må være ute i god tid for å komme seg om bord på toget. Billettene må fremvises ved ombordstigning på stasjonen og før ombordstigning i båt ut fra Rombaksbotn. Ta derfor vare på billetten helt til du er tilbake i Narvik.

I løpet av dagen vil det være flere avganger med tog til de ulike startstedene. Hvor mange dette blir avhenger av hvor mange billetter vi selger. Når vi har fylt et tog legger vi ut en ny avgang. Siden vi er  avhengig av å selge ut en togavgang før vi kan legge ut en ny er det dessverre ikke mulig å bytte billetter fra en avgang til en annen. Det er heller ikke mulig å gå på andre avganger enn den man har kjøpt til. Har man billett til 07:40 må man ta toget som går 07.40 osv.

Generell informasjon

Klær

Svarta Bjørn-marsjen går på den historiske anleggsveien som rallarene brukte under byggingen av Ofotbanen. Veien er godt vedlikeholdt og marsjen er ikke av de mest krevende, men den nord-norske sommeren kan være lunefull og det er lurt å ta høyde for det når man pakker. Ta på deg tursko. Selv om rallarveien er lettgått er det partier med stein og muligens gjørmete/vått. Joggesko eller andre “småsko” er ikke å anbefale.

Varme klær/Skifteklær

Selv om det blir godværsmelding er det lurt å ha med varme klær og et ekstra skift. Man blir fort varm og svett på turen og da kan det blir kaldt når man stopper, spesielt i skyggepartier. Ta derfor med ekstra skift og varme klær som kan tas på ved behov. Tynne hansker, buff og en lue kan også være greit.

Vind/Vanntett jakke og bukse

Det er ingenting som er verre enn å gå på tur i våte klær. Vi anbefaler sterkt at man har med et vind/vanntett ytterlag i tilfelle regn.

Mat og drikke

Ta med drikkekopp eller flaske til turen. Det er elver langs ruten der vannflasker/kopper kan fylles. Jernbanens Musikkorps har kafé i Nedre Hundalen (ca. 5 km fra målgang) og det er også mulig å kjøpe drikke og grillmat i Rombaksbotn. Det er selvfølgelig også mulig å ta med egen mat. Planlegger man å handle i Nedre Hundalen kan det være lurt å ta med litt kontanter da det kan være vanskelig med kortbetaling. Vi ber om at dere ikke bruker engangsgrill. Gjøres det må man sørge for at man tar med seg avfall og restene av grillen ut av Rombaksbotn.

Hund

Det er fint mulig å ha med seg hund på marsjen så lenge hundeeier holder hunden(e) i bånd og viser hensyn til andre marsjdeltakere. Ha med godt med hundeposer og rydd opp etter deg så får de som kommer etter en like god opplevelse som deg. Hunden kan tas med inn i både båt, buss og tog men vi gjør oppmerksom på at hundeeier kan bli bedt om å tilpasse seg om noen skulle være allergisk. Dette kan for eksempel innebære å måtte vente på neste buss eller liknende.

Båttransport

Båten går i skytteltrafikk mellom Rombaksbotn og Sildvik fra ca. kl. 13.00 Båten har en kapasitet på 94 personer. Her er det førstemann til mølla så man går ned til båten når man er klare for å dra ut. Det kan bli litt kø utover dagen. Siste båt er anslått å være ute av Botn rundt klokken 19.00.  Bussene fra Sildvik til Narvik går så fort de blir fylt opp. Husk at du må fremvise billetten din før ombordstigning på båtene.

Barnestoler

Det er 2 barnestoler og 3 stolputer i alle bussene vi bruker. Barnestolene er integrert med 4 punktseler og er standardstoler for småbarn opptil 15 kg. Disse anbefales ikke for spebarn. Stolputene er standard fra 15-36 kg.

Parkering

Det finnes et begrenset antall parkering rundt om togstasjonen, ellers finnes parkering rundt om i Narvik sentrum og i parkhallen under Scandic. Ved Narvik ungdomsskole finnes også 37 + 4 HC gratis parkeringsplasser.

Siden oppdateres fortløpende.

Pantograf-partner

Lokomotiv-partnere

Svarta Bjørn-partnere

Slegge-partnere

Offentlige