Nina Gaarden fra Narvik, skriver låter i singer-songwriter-stil, på nordnorsk og engelsk.
Hun er sterkt inspirert av 60- og 70-tallets folkbølge og artister som Simon & Garfunkel, Joan Baez og Peter, Paul and Mary.
Låtene vever et flowerpower-teppe av fengende og oppløftende melodier. Tekstene handler ofte om å transformere livets motstand for å finne mening og indre kraft. Sammen med nylongitarens varme toner, ønsker hun å skape følelsen av å synge undrende til en stjerneklar himmel.
Hans-Urban Andersson har en 40 år lang karriere bak seg som cellist i Musikk i Nordland, og har nylig blitt pensjonist. Han har alltid vært interessert i ulike sjangere, og spiller denne gangen både saksofon og klarinett i tillegg til cello. I denne duoen med Nina Gaarden prøver de sammen å fargelegge Ninas låter med et melodiøst og nedstrippa uttrykk.
I 2020 ga Nina Gaarden ut sin debut-EP: Bær det på min rygg, på Lydbroderiet plateselskap. Plata ble blant annet anbefalt av Norsk på norsk (NRK P1) og en av låtene fikk følgende omtale fra musikkblogger Erik Valebrokk: «Låta Æ vet om nån, gjør det klinkende klart at et formidabelt nytt talent har dukket opp. At Nina Gaarden er en låtskriver å merke seg, er det ingen tvil om.»