Aker Horizons blir samarbeidspartner

Aker går inn på høyeste nivå som partner i Vinterfestuka.

Ofotbanen skapte Narvik for 120 år siden. Nå rigges byen for ny vekst – med en nasjonal industrigigant som lokomotiv.

Med bare fire mil fra svenskegrensen og ned til den dype og isfrie havna i Narvik, ble et nes med noen bondegårder valgt som endestasjon for den nye jernbanen. Med malm fra nord-svenske gruver stod LKAB for et av de heftigste industrieventyr i landsdelen noensinne.

I løpet av kort tid vokste malmbyen Narvik opp – og har gjennom 120 år bydd på Norges tettest pakkede og mest eksplosive byhistorie.

Nå står byen på randen av et nytt eventyr. Før jul ble det kjent at Aker Horizons ønsker å satse i Narvik. Med et stort overskudd av fornybar energi, grønn logistikk og spennende industrilokaliseringer, har Aker pekt ut regionen som et fremtidig industri- og energiknutepunkt.

Hva er da mer passende enn at Aker går i Vinterfestuka?

– Sammen med lokalsamfunnet og Narvik kommune ønsker vi å utvikle bærekraftig eksportindustri og grønne arbeidsplasser. Et samarbeid med Vinterfestuka er en naturlig forlengelse av initiativene som ble lansert i fjor høst, sier Ivar Mathias Simensen i Aker.

Han mener at Narvik virkelig er rigget for en historisk grønn satsing.

– Narvik har flere fordeler som grønn klynge for aktiviteter i Nord-Norge, som tilgang til attraktiv fornybar energi, gode transportforbindelser, inkludert vei, jernbane og havn, samt et lokalsamfunn som er viser vilje til å drive frem nye grønne løsninger, sier han.

Styreleder Bjørn Harald Larsen mener Aker treffer svært godt når de inngår et samarbeid med Vinterfestuka.

– Vinterfestuka har en fenomenal støtte i regionens næringsliv. Nå er Aker i ferd med å etablere seg her, med ambisjoner om å starte en helt ny rallar-tid. Gjennom et samarbeid med Vinterfestuka viser Aker at de mener alvor. Samtidig er Vinterfestuka en organisasjon som virkelig er med på å skape bolyst. Skal vi lykkes med å skape ny næring er nettopp rekruttering og omdømme svært viktig. Der mener vi at Vinterfestuka spiller en viktig rolle. Og vi er ganske stolte over at Aker har kommet til den samme konklusjonen, sier han.

Vinterfestuka er i tillegg til en kultur-fest også en naturlig plass for næringsliv fra hele Nord-Norge.

– Med Aker som en del av vertskapet rigges også Vinterfestuka som en møteplass for en stadig tyngre del av både nasjonalt og internasjonalt næringsliv. Akkurat som byen var under den første rallartiden, sier han.

Og minner om at Vinterfestuka også er sentrale i gjennomføringen av både Folkefest i Rombaksbotn og musikkfestivalen Haikjeften.

Aker går inn som en Pantograf-partner.

– Det er det aller høyeste nivået, og det er faktisk noen år siden sist vi hadde noen med på det nivået. For stiftelsen betyr slike samarbeid at vi kan øke kvaliteten og bredden på programmet vårt og samtidig styrke organisasjonen, sier han.

Pantograf-partner

Lokomotiv-partnere

Svarta Bjørn-partnere

Slegge-partnere

Offentlige